Reiki & Shambhala

Reiki

“Bloeien moet je léren!”

Ik geef Reiki cursussen en behandelingen volgens het Usui system of natural healing (dr. Mikao Usui). Ik ben gecertificeerd Reiki Master (lid van Reiki Master vereniging „Cirkel”) en gecertificeerd Shambhala Master.

Reiki is een zeer prettige manier van het doorgeven van de levensenergie en zorgt dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Alle chakra’s worden stap voor stap behandeld en kom je dus ook meer in balans met jezelf.

Liggend op de behandeltafel (hierbij kun je gewoon je kleding aanlaten) behandel ik eerst de voorzijde van je lichaam en doorloop alle chakra’s van kruin tot aan je voeten.

REIKI BEHANDELING:

Hierna draai je je om en begin ik weer bij je schouders en ga zo weer in de richting van je voeten. De Reiki energie stroomt heel makkelijk door mijn handen en je zult de behandeling als prettig en rustgevend ervaren. Ook kun je een gevoel van warmte ervaren. Een behandeling duurt ongeveer 50 minuten.

Reiki kan gegeven worden bij verschillende klachten:

 • onrust

 • stress

 • chronische klachten

 • slaapproblemen

 • burn-out

 • psychische blokkades/onverwerkt verdriet

 • of gewoon ter ondersteuning van je algehele gezondheid.

Soms zijn meerdere behandelingen aan te bevelen om tot het gewenste resultaat te komen. Soms komen mensen iedere maand terug als „steuntje in de rug”.

Reiki ondersteund andere reguliere en natuurlijke geneeswijzen en vult deze aan.

Reiki is een eenvoudige geneeswijze, die ons helpt energie op te nemen, het vitaliseert onze levenskracht en brengt onze energie in balans.

Behandelingen voor kinderen

Op natuurlijke wijze kan Reiki uw kind helpen. Reiki neemt zorgen van de ouders weg.

 • Heeft uw kind slaapproblemen?

 • Huilt uw baby zonder reden?

 • Heeft uw kind gedragsproblemen?

 • Is uw kind stil en teruggetrokken?

 • Is uw kind nu weer verkouden?

 • Zijn de oren of de keel alweer ontstoken ?

 • Heeft uw kind een handicap ?

Positieve effecten van Reiki voor kinderen:

Kinderen vinden Reiki prettig. Ze gaan door Reiki veel beter in hun vel zitten. Reiki vergroot het zelfherstellend vermogen substantieel. Het zelfvertrouwen neemt toe. Over het algemeen weten kinderen zelf precies wanneer de behandeling klaar is.

 

Shambhala

Deze behandeling lijkt in veel opzichten op een Reiki behandeling, je ligt ook op de behandeltafel, het grote verschil is dat Shambhala sneller gaat omdat er meer energie uit mijn handen komt. Ik ga intuïtief over de chakra’s heen en omdraaien is vaak niet nodig tijdens een behandeling (tenzij je specifiek voor rugklachten komt bijvoorbeeld). Een behandeling duurt ongeveeer 30 minuten.

Het werken met Shambhala is werken met licht en liefde. Tijdens een behandeling wordt op energieniveau gewerkt. Deze energie bevindt zich overal om ons heen, en ook wij zijn er uit opgebouwd. Wanneer er in ons lichaam een blokkade bevindt, kan zich dat uiten in lichamelijke, emotionele of energetische klachten.

Door de harmoniserende werking van Shambhala ontstaat rust in het lichaam, zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd/ geoptimaliseerd. Hierdoor ontstaat tijd, ruimte en energie voor nieuwe inzichten en mogelijkheden om veel dingen in je leven in eigen hand te nemen. Een behandeling kan zorgen voor meer balans en levensvreugde. Klachten op fysiek, emotioneel en energetisch niveau, zoals angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen. Het is dus ook zeer geschikt voor kinderen!

Ik maak tijdens de behandeling ook gebruik van een Shambhala Healing Tool, een hele grote bergkristal met 2 magneten die is omwikkeld door een zilveren spoel (de Etheric Weaver) waarbij de behandeling extra wordt versterkt. Deze methode is nog vrij uniek in Nederland aangezien deze healingtools uit het Shambhala Centre in Amerika komen.

Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar de site www.shambhalahealingtools.com hier kun je een demonstratie zien van de Etheric Weaver als je klikt op de knop „products” en dan ga je naar „etheric weaver”, er wordt ook verteld hoe de weaver werkt. (engels gesproken)